☆ tarian kreatif ☆

Abis tarian asli, tarian kreatif pula menyusul....
Seriusly, memang xde masa untuk berehat memandangkan pertandingan tarian kreatif adalah sehari selepas tarian asli....
Tired! Stamina pown masa tuh down giler2.....
Nak menari selama 15 minit..
Bayang kan la...
Huhuhu~

Neway, terpaksa juga....
Perjuangan tetap diteruskan..
Wah, poyo je ayat aku kan...
Okey, tuk pertandingan tarian kreatif...
Kolej kediaman kesembilan telah mempersembahkan sebuah tarian yg bernama BERDUDU
Korang mesti x pernah dengarkan ape itu tarian BERDUDU....
Even aku pown sama gak..
Hahahah...

Tarian BERDUDU nie diambil daripada perkataan arab yang bermaksud berjalan, berlari atau bergerak seiringan. Penggunaan kipas dan dabus (besi yang digoncang dan mengeluarkan bunyi) digabungkan bersama dalam menghasilkan tarian ini. Oleh itu, tarian ini berasaskan unsur-unsur jawa (kipas sbg kuda kepang), negeri Perak (dabus) maka terciptalah tarian BERDUDU ini.
Tarian nie memang sangat2 menguji stamina aku wey....
Banyak pergerakan kaki dan tangan...
Lenguh, sengal2 badan memang x leh nak cakap la....
Untuk pengetahuan korang semua, costume kami memang mencetuskan kontroversi...
Why? Sebab seluar yang kiteorg guna terdedah masa hari persembahan tuh..
Memang pin dgn safety pin but....
Tahu2 je la, bile dah menari tuh macam2 boleh terjadi...
Kebanyakkan pin yang di pin kat seluar abis semua tercabut...
Alamatnya, terdedah la sehingga mencetuskan ketidaksedapan mata memandang...

Aku sebenarnya malu la jugak..
Hahahah...Bcoz seluar aku pon tercabut pin nya...
Dah la kebanyakkan position aku kat hadapan..
Adoooi....
Neway, sebagai pengajaran..
Next year, x leh pakai seluar yg macam tuh..
Sure berlaku lagi peristiwa yg x diinginkan...
I'm so sorry coz x banyak pic yang leh aku upload semasa pertandingan tersebut...
Memandangkan banyak pic yang gelap, so aku decide xyah la upload..
Kang nanti sakit plak mata aku melihatnya..
Hihihi~

KEPUTUSAN
Tempat Pertama: Kolej Kediaman Kelima
Tempat Kedua: Kolej Kediaman Kedua Belas
Tempat Ketiga: Kolej Kediaman Ketujuh
Tempat keempat: Kolej Kediaman Ketiga
Tempat Keempat: Kolej Kediaman Kedua

Ulasan
Sedih sebab kolej kediaman kesembilan xde placing....
But ape yang boleh aku katakan, antara sebab2 kami xdpt tempat ialah "maybe" costume terlalu sexy (terdedah semasa menari)
Tapi, ade juga desas desus mengatakan konsep yang kami cuba bawakan x bersesuaian dgn lagu..Lagu berunsur ketuhanan, tp pakaian terdedah sana, terdedah sini dan pergerakkan x bersesuaian..(ade org bgtau la)
Yang paling dukacitanya, ade perkhabaran dr seseorang yang mengatakan..
Sepatutnya kolej kediaman kesembilan ade placing tetapi terpaksa "disqualified" atas salah satu sebab2 tertentu...
Aku x pasti pasal kesahihan berita nie..
Tp bg aku, yang lepas, biarlah lepas...
Next year, amik segala kelemahan ini sebagai panduan dan peringatan supaya perkara yang sama tidak akn berulang kembali....

p/s

Rupa2 nye banyak jugak pic aku yg sexy tu org snap...
Tidak! Malunye!

4 comments:

AkU said...

ayoooo..seksa tuh..lol..

fIcK a.k.a kaka said...

yup...seksa jiwa dan raga..tp puas hati sangat! hihihih

Anne Boleyn said...

ahahha..at last! ko buat jugak entry ni. btw, aku amek yer..gambar 1 team tu. tak de pon gambar team tau. yang asli ko ade??

fIcK a.k.a kaka said...

nana..
aku dah bg semua kat amri..
x dpt kew?

Related Posts with Thumbnails