✿ tarian asli ✿

Hey…hey…hey….
Sorry bebanyak coz lma sudah x updated!
FESENI sudah lama melabuhkan tirainya..
Tp aku plak?
X bgtau pon ape cerita pasal tarian asli yg aku sertai tu…

Hohohoho~
Sedih tp terpaksa juga beritahu….
Actually, kolej yg aku wakili tuh hanya memenangi tempat ke-4
Sedih tu memang sedih…
Pasrah, aku redha je la dgn keputusan tersebut…
Untuk tarian asli, seramai 11 pasukan bertanding….
Again, aku mewakili kolej kediaman kesembilan…
Tarian yang kami bawa ialah tarian zapin pekajang dan joget serampang laut
Seriously, semua yg bertanding pada malam tuh memang hebat2 belaka…
Personally, aku masuk tarian bukan la untuk menang…
Tentu korang ckp,”Ahh…Bohong la klu ko x nak menang
Yup, memang semua org nak menang…
Tapi, for me, menang kalah bukan persoalannya….
Kalau menang, ia satu bonus untuk kita…
Dan kalau kalah, think positive….
Because, maybe ade group yg buat lebih baek, lebih kemas dr group kita…
Apa yang penting, aku dah bwat yg terbaek masa perform pada malam tersebut
Dan aku sangat berpuas hati walaupun x menang coz aku dah berikan 120% masa pertandingan tersebut….Ape yang aku pelajari sepanjang aku berlatih di kolej sembilan?
Actually, almost every year aku join FESENI dlm acara tarian
But aku rase sangat bertuah coz aku banyak pelajari teknik tarian masa aku mewakili kolej sembilan
Aku x ckp, masa aku mewakili kolej 4 or kolej 11 tuh x bagus…
Kekadang tu, kareographer tu sendiri yg membezakan sebenarnya…
Aku nak ucapkan terima kasih bebanyak kat kareographer kolej sembilan iaitu KAK AZ
Kalau korang join sesi latihan yang KAK AZ ajar, sure esk korang x kan datang lagi…
Sebabnya? Hahahaha~
Biasela…Dalam latihan tarian nie, kene marah, carut, tengking memang menjadi satu kemestian la…
Bagi aku, apa yang ditegur tu adalah satu proses untuk memperbetulkan diri kita supaya kesilapan yg dilakukan tidak akan berulang lagi
Biasenye klu aku kene marah ke, ape ke, aku just senyum je…
At least, dgn senyuman kita, hati kareographer tuh sejuk sket…
Rase nak marah, tiba2 x jadi pula….
Again and again thanks a lot pada KAK AZ jugak, coz banyak teknik tarian yg aku pelajari drpd dia…
Susah tuh nak pelajari teknik2 tarian…
Kalau kat luar, kene bayar tau….
Neway, walaupun x menang NO. 1, tp aku sangat2 bersyukur
Mayb tahun nie x menang NO. 1, tahun mana tahu kan?
Bwat team mate tarian, terima la keputusan dgn hati terbuka
Next year, cuba lagi…


KEPUTUSAN
Tempat Pertama: Kolej Kediaman Kedua Belas
Tempat Kedua: Kolej Kediaman Ketiga
Tempat Ketiga: Kolej Kediaman Kelima
Tempat Keempat: Kolej Kediaman Kesembilan
Tempat Kelima: Kolej Kediaman Kedua


p/s
sebak masa sesi penutupan tarian asli b4 pertandingan…
air mata mengalir x henti2..
hhahahaha

6 comments:

Anne Boleyn said...

woot woot..aku tak kira. aku nak no. 2 jugak! hahah. sila baca entry pasal keputusan tarian asli kat blog aku. Weyyy gambar cantik time aku menari tak de ke. Mak nak juga merasa ada gambar dr dlsr masa perform nokkkkk...asyik gambar kau jerr...tahu lah ko nye kamera. haha

fIcK a.k.a kaka said...

to nana: amboi2..nama x boleh blah..anne boleyn konon....merembes aku dgr..hahhahaha

wey, xde la nana...banyak pic yg gelap..huhhu

btw, aku dah baca dah entry kat blog ko...siap kene serang lagi kan....

of course la pic aku lg banyak dr ko..hahaah

nana chantek ker?
hohohohoh

AkU said...

Congratzz...!!
well done..
no.4 pown ok gak ler..dari xdak tempat langsung...^^

fIcK a.k.a kaka said...

to aku..
thanks..
yup btol 2..
no.4 pon dah bersyukur...
next year leh cuba lagi...

Anne Boleyn said...

ahahaha..mak tak kisah kena serang...sebab mak serang balik!!! haha ramai orang backup mak nok..harus lah nama ANNE BOLEYN mak kan CANTEK!! hahah :p kau merembess?? Gi lah tadah ngan besen. hakhak. ngeng kau!

fIcK a.k.a kaka said...

i tahu u memang x kisah klu di serang..
u kan wanita GIGIH...
btw, sedih jugak sebab xde palcing kreatif wey!

btw, chantek ker?
motif nak tadah guna besen!

Related Posts with Thumbnails