.::P-R-A-K-T-I-K-A-L::.

Lama sudah aku x meng'updated' blog aku....
huhuuhuh~
bukan ape, internet slow giler...
thats y malas nak updated...
huhuhuhu~

Okey, act, aku tgh praktikal skrg...
Kat LEMBAGA GETAH MALAYSIA di sg. buloh...
Aku bernasib baek kerana mendapat tawaran ini last2 minutes...
Klu nak ikutkan hati, aku dah malas dah nak pk pasal praktikal ni...
Ye la, minta wat praktikal asyik x dapat je
Salah aku jugak pon, coz minx dah lambat sangat..
Awal bulan 3, mana x nye memang semua company dah penuh..
Tp rezeki aku ade di sini..
Alhamdullilah...X payah la aku wat projek...
Hehehehehe

Aku sebenarnya agak tertekan kot..
Dengan kondusi aku di sini..
Seriusly, aku xde ape2 transport untuk ke sini..
Nak fikir pasal barang2 nak di bawa lagi, umah sewa lagi,
cam ne aku nak pergi sana lagi...
Pening la....
Family pon x banyak beri sokongan..
Kekadang tuh terasa down pulak...
Coz, every single thing aku kene settle kan sendiri...
Kekadang tuh, cemburu gak org laen...=(
Xpe, mungkin ade hikmah di sebalik semua ini..
Bersabar je la...

Hmmm, seriusly, rumah sewa yang diberi sangat teruk...
Tp nak wat cam ne, umah tu je paling dekat dgn tempat praktikal aku...
Hari2 jalan kaki la ke sana....
Xpe, bertahan untuk 2 bulan je...

Perkara yang paling sukar sekali ialah pada hari sabtu & ahad...
Hmm, aku makin kurus kott...
Disebabkan pada hari minggu, aku xdpt makan ape2 selain makan biskut n maggi je..
So, x jamah sebutir nasi pon becoz kedai makan berhampiran dgn umah sewa aku tutup..
Nak kuar, tp public transport pon xde..
Adui...Memang sukar btol la..
So, tunggu pagi isnin je la untuk sarapan...

Now, duit aku makin kering plak..
Cam ne ek....
makan biskut je la...

p/s
Ada sesiapa nak bg aku duit x?

10 comments:

nurikhmal said...

bukan ke ko tu duta deodarant ketiak rexona..takkan ko tak dapat duit dr situ..ni lagi mau mintak duit kat org..

cIk JanNah said...

adeh;
kesian aku dgr luahan ko nieh~!
koh3...

igt!
ssh dlo sblm sng.
kalo nak sng jgn nak mengarah kan owg laen tok kesenangan dr.
usha sndri!
ade paham??

bpe jauh ko pnye umh sewa ngn tmpt pract tuh??

nnti aku da gji aku bank-in kan.
tgu 2-3ari lg..

fIcK a.k.a kaka said...

fick to nurikhmal,
sioott btol ko kan..
bile masa la plak aku jd duta deodarant rexona tuh..itu aswad ok....
hmm, suka ati aku la nak minx duit..
mana la tau ade org pemurah nak bg kan...huuhuhuh~

fick to cik jannah,
dah banyak kali dah aku susah...
minx wit kat mak pon, memang xdpt je...
coz ko n ayang asyik hasut enta ape2 tah....
huhuhuh~
aku x penah pon wat cam tuh kat korang tau..

hmm, x la jauh sgt....5 minit je jalan kaki...

ko nak bg aku wit ker?
hikhik...
ko dah keje kan..
ko keje pe ek....
bg banyak2 sket tau..
hahahhha
tq tq~

rizz said...

alaa cian die smpai mkn biskot..rizz pnh lalaui tu sume! :'(

rizz said...

alaa cian die smpai mkn biskot..rizz pnh lalaui tu sume! :'(

tydusliar said...

aku pun nk duit jg
cik jannah bg saye duit sikit boleh???

fIcK a.k.a kaka said...

fick to riz,
dah acapkali lalu semua nie..
huhuhu

fick to tydusliar,
erm, mcm la cik jannah tu kaya nak bg duit..
huhuhuhu

Rabiatul Adawiyah said...

tempat keje abang ipar aku la weh syafiq...

ekeke... nk duit yer? aku ade duit mainan monopoly nak?

fIcK a.k.a kaka said...

fick to adawiyah
oh ye ker..
tak tau plak
klu tau leh 'paw' dia duit..
hahahha

erm, alah, duit monopoli ape barang....
hahahha

Fadhullah Muqri Izz Hasib said...

OMG kesian gler ! Dkt sg.buloh eh ? Hoee dkt sja . Dtg la Dmnsra Damai . Rumah aq kt situ , nnty aq blnja kaw mkn okay ? Kaw cntct sja aq (:

Related Posts with Thumbnails