a.t.t.e.n.s.i.o.n p.l.e.a.s.e

Ini merupakan drama siri yang kedua aku tgk pas citer SATORARE. Ingtkan citer nie x best, tp sangkaan aku meleset sama skali. Citer nie unik sket kerana jarang sekali citer mengenai kerjaya pramugari ini di'drama'kan. Bile aku tgk je citer nie, teringat kat citer awan dania. Citernye cam lebih kurang je...Aku x tahu la klu2 citer awan dania meniru idea asal citer nie dan diolah mengikut budaya malaysia tetapi memandangkan versi jepun mempunyai budayanye tersendiri. Ape2 pon, korang sendiri tgk dan menilainya semula okey!

Actually, aku suka dgn watak utama dalam citer nie Ueto Aya sebagai Misaki Yoko. Misaki nie memang gile2 orang nye. Sekali pandang, mukanya macam SCHA AL-YAHYA. Itu pandangan mata aku la. Neway, citer nie banyak memberi inspirasi untuk berjaya walaupun kegagalan dan halangan terpaksa ditempuhi.

Ini la heroin dlm citer nie. Cute x?

Sinopsis:
Losing her mother at a young age, Misaki Yoko was raised amongst three brothers. Yoko is a slightly boyish girl who is bullheaded and hates dishonesty. Ever since she was young, she enjoyed the company of boys over girls. She starts a band with four of her boy friends and becomes the lead singer. Then one day, one of the members of the band, Tsukasa, gets a job at a bank in Tokyo. Due to Tsukasa leaving town, the band breaks up and though Yoko finds herself lonely, she puts on a strong act in front of Tsukasa. She can't tell Tsukasa how she truly feels for him. On the day Tsukasa leaves for Tokyo, Yoko goes along with the band members to the airport to see him off. The guys get excited when they see some cabin crew ladies and Yoko has no idea why. She reminds them that even she can wear a uniform, but the guys only make fun of her. That's when Tsukasa tells Yoko he wonders what she'd look like dressed in uniform. This is when Yoko decides she wants to work as a Cabin Attendant.

All information taken from asiandramaresource

6 comments:

Anonymous said...

aWn dAniA tUh mMg tiRU ciTE aTtentioN pLeasE tU...hEhet

fIcK a.k.a kaka said...

hehhehe
setuju2....

farish H said...

best knnn

pawana merindu said...

yuyu suka hero dia cute bangat sih!

fIcK a.k.a kaka said...

TO YUYU:
setuju, hero dia cute...
tp dia x kupas ape yg terjadi past tuh..
either diaorg kapel ke x..
huhuhuhuhu

p/s suka klu dia org kapel..
sweet sgt...
sorang rock, sorang cool

areev19 said...

awan dania mmg peniru!!

fick, nk tahu ending die kne tgk episod special 1 & special 2 :)

hawaii & australia

Related Posts with Thumbnails